2018 . október 18. csütörtök
Főoldal / Történt / A férfi, aki ötvenötszörösére drágított egy létfontosságú gyógyszert

A férfi, aki ötvenötszörösére drágított egy létfontosságú gyógyszert

Ismerjék meg a 32 éves Martin Shkrelit, aki felvásárolt egy AIDS betegeknél is gyakran alkalmazott gyógyszert, majd ötvenötszörösére emelte annak árát a nagyobb profit érdekében.

Amikor a Daraprim gyógyszer szabadalmi jogai lejártak, jött Shkreli cége, a Turing Pharmaceuticals és felvásárolta azt 55 millio dollárért. A művelet után megemelte a gyógyszer árát 13,5 dollárról 750 dollárra. A férfi azt nyilatkozta az elképesztő áremelkedéssel kapcsolatban, hogy szerinte inkább örülnie kéne a világnak, hogy ő ennyi profitot termel, mert a pénz nagy részét arra használja majd fel, hogy kifejlesszék a gyógyszer új változatát.

John Caroll a Twitteren megkérdezte tőle, miért is emelte fel ennyire a gyógyszer árát, mire válaszul Shkreli leidiótázta. Az általános felháborodáshoz egyébként Hilary Clinton is csatlakozott, aki elítélően nyilatkozott a profitorientált gyógyszercégekről, és változást ígért a jövőbeli eljárásokban.

Shkreli később Wu-Tang Klantól idézve annyit írt ki Twitterére, hogy ő nem az az ember, akivel érdemes szemétkedni. Azóta napvilágot látott a hír, miszerint a férfi meggondolta magát, és lejjebb viszik majd a gyógyszer árát, hogy többen hozzáférhessenek, de hogy mennyivel, arról nem beszélt.

Forrás: Buzzfeed

Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.