2018 . október 16. kedd
Főoldal / Tech / Akár háromszor olyan élesen fogunk látni

Akár háromszor olyan élesen fogunk látni

A tökéletesnél is tökéletesebb látást ígér a jövőre egy kanadai szemész, Dr. Garth Webb. Az Ocumetics elnevezésű bionikus lencse háromszor élesebb látást kínál a mostaninál az egészséges szeműeknek is. Mindehhez nem kell szemüveg, vagy kontaklencse, csak alá kell vetni magunkat egy aprócska műtétnek, ahol is az eredeti szemlencse helyére beültetnek egy bionikus lencsét.Első hallásra nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de ha belegondolunk, tulajdonképpen a fájdalommentes, 8 perces műtét csak továbbgondolása a manapság oly divatos lézeres látásjavító műtéteknek – azzal a kivétellel, hogy itt nem a normál határértékig korrigálnak, hanem sasszemű szuperembert faragnak belőlünk. Mindezért persze fel kell áldoznunk saját szemlencsénket, no és egy rakat pénzt, de gondoljunk csak bele, hogy egy sportolónak mit jelenthet a háromszor élesebb szem.

Maga a bionikus lencse úgy működik, mint egy digitális kamera, összehajtva kerül a szembe, ahol magától kisimul, és működésbe lép. Energiáját az emberi testből nyeri, cserébe olyan könnyedén és gyorsan fókuszál közelről távolra, illetve fordítva, ahogy az emberi szem nem is képes.  Webb szerint, ha eddig három méterről nem tudtuk leolvasni, hány óra van, ezentúl akár kilenc méterről is látjuk majd, mennyi az idő.
A gyártó szerint a lencse nem okoz fájdalmat, sem fejfájást, tartós anyagból készült, és behelyezése még biztonságosabb is a lézeres látásjavító műtétekhez képest, ahol a kötőhártya egy részét párologtathatják el. Embereken ugyan még nem is tesztelték a lencsét, először jönnek az állatok, aztán önkéntes, vak emberek, de ha mindenhol jól teljesít, és minden engedélyt megkap, a bionikus lencse a következő évtizedben hatalmas karriert futhat be.
Forrás: DigitalTrends
Facebook Hozzászólások

További cikkek

Még csak 11 éves, de heti 1000 fontot keres

A 11 éves Henry Patterson nagyon is ért az üzlethez: termékei több, mint hetven cégnél …

Hőmérsékleti “anomáliákat” állapítottak meg az egyiptomi piramisok egyes kőtömbjei között

Jelentős hőmérséklet-eltéréseket állapítottak meg négy Kairó körüli piramis hőkamerás átvilágítása során, a kutatók reményei szerint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.