2018 . október 19. péntek
Főoldal / Történt / Illegális bevándorlás – Az EMNT felajánlotta az erdélyi magyarok segítségét a magyar kormánynak

Illegális bevándorlás – Az EMNT felajánlotta az erdélyi magyarok segítségét a magyar kormánynak

    Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) állásfoglalásban fejezte ki vasárnap szolidaritását a magyar kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel a migrációs hullám kezelése miatt Magyarországot ért bírálatok miatt, és felajánlotta segítségét a helyzet rendezéséhez.
    Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének. Hozzátette, az EMNT önkénteseket toborozhatna a migránsokkal kapcsolatos teendők ellátására. Sándor Krisztina a magyar kormány melletti politikai állásfoglalást is a segítség egyik formájának nevezte. 
    Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni. A tanács szerint a rászorulókon segíteni kell, de mindebből csak annyit kell vállalni, amennyi nem veszélyezteti az európai őshonos lakosságot, a keresztény értékrend alapján kialakult európai civilizációt. 
    “Amennyiben a mértékadó nyugat-európai politikusok megelégszenek pusztán a befogadás intézkedésével, a helyzet rövid távon anarchiába vagy akár polgárháborúba is torkollhat” – vélte az EMNT.
    A tanács bírálta ugyanakkor Victor Ponta román miniszterelnököt az elmúlt napokban tett kijelentései miatt. 
    “Ponta az egész kontinenst fenyegető válsághelyzet megoldásához való érdemi hozzájárulás helyett a nemzetközi jog előírásai értelmében eljáró magyar miniszterelnököt rágalmazza, ezáltal pedig tovább rombolja a már amúgy is megtépázott miniszterelnöki tekintélyét” – állapította meg az EMNT.     Álláspontja szerint Románia miniszterelnöke a magyar kormány elleni támadásával a belpolitikai problémákról és korrupciós ügyéről próbálja elterelni a figyelmet. 
    Az EMNT azonnali lemondásra szólította fel Victor Ponta miniszterelnököt a tanács elnöksége által jegyzett vasárnapi állásfoglalásban.

Kolozsvár, 2015. szeptember 20., vasárnap (MTI)

Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.