2018 . október 19. péntek
Főoldal / Business / 6 órás a munkanap Svédországban

6 órás a munkanap Svédországban

Svédország bevezette a hatórás munkanapot, és hatékonyabb, mint valaha. Íme az érvek, a tudományos háttér és a tapasztalatok!

Arról már korábban is hallhattunk, hogy a rendszeres és nagy mennyiségu túlóra nem feltétlenül jelent több, vagy jobban elvégzett munkát, ellenben garantált a dolgozók krónikus fáradtsága és a hibalehetoségek száma is növekszik. Ennek ellenére több európai országban nem ritka az 50 órás munkahét. Egy augusztusban publikált, 600 ezer fo részvételével lefolytatott kutatás során kiderült, hogy a heti 55 órát dolgozók 33 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek szívrohamot azokhoz képest, akik heti 35-40 órát dolgoznak
Valószínuleg ez a felmérés adta meg a végso lökést Svédországnak, ahol a vállalatok országszerte elkezdtek a hatórás munkanapra átállni – írja a Science Alert.
“Úgy vélem, hogy a napi nyolc óra munka nem olyan hatékony, mint azt sokan gondolják. Egy bizonyos feladatra koncentrálni napi nyolc órán keresztül óriási kihívást jelent az agynak, ezért rendszeres szüneteket és egyéb, nem a konkrét munkához kapcsolódó idorabló tevékenységeket vagyunk kénytelenek beiktatni, amelyekkel felhígítjuk a munkanapot. A dolog iróniája, hogy mindeközben nehezünkre esik a munkán kívüli életünket menedzselni, mert arra már nem marad megfelelo ido és energia” – foglalja össze Linus Feldt, a Filimundus nevu, stockholmi székhelyu applikáció-fejleszto cég igazgatója.
A vállalat nemrég váltott át a hatórás munkanapra és azóta vissza se néznek. A koncepció alapján a dolgozók a hatórás munkanap alatt a szüneteket a minimálisra csökkentik, és nem használják az idorabló hírében álló közösségi oldalakat sem.
“A tapasztalatok alapján könnyebb az elvégzendo munkára koncentrálni, mert pihentebbek vagyunk, gyorsabban és fókuszáltabban dolgozunk, valamint az irodát elhagyva is marad idonk és energiánk a feltöltodésre” – számolt be Feldt. A cég tapasztalatai alapján a hatékonyság nem csökkent, a munkatársak közti konfliktusok száma viszont igen, ez többek között a kiegyensúlyozottabb életvitelnek tudható be.
A Filimundus csak egy a több száz cég közül, amely nemrég állt át a hatórás munkanapra. A Toyota göteborgi szerviz központja már 13 éve dolgozik hatórás munkarendben és szintén pozitív tapasztalatai vannak. A profit 25 százalékot emelkedett, csökkent a hiányzások száma, a gépek kihasználtsága hatékonyabb és csökkent a rezsiköltség is.
Az egészségügyi szektorban egyelore kísérleti jelleggel vezették be a rendszert néhány svéd intézményben, ahol az ápolónok és az orvosok hatórás napi munkaidore váltottak, változatlan fizetés mellett. Az intézmények azt vizsgálják, hogy a betegellátás színvonalának és a dolgozói munkamorálnak az emelkedése mennyire kompenzálja a többletköltséget, amit az jelentett, hogy új dolgozókat kellett felvenni a kieso muszakok lefedésére.
A munkaidovel kapcsolatos lassú szemléletváltásban a közelmúlt több, más kutatási eredménye is szerepet játszik, ilyen például az Oxford University Idegtudományi Intézetének elemzése, mely szerint a társadalom kialvatlansági krízisben szenved, mert a 9-17 óráig tartó munkaido nem áll összhangban a test belso, biológiai órájával. A kutatás alapján, ha az emberi szervezet igényeire tekintettel lennénk, akkor délelott 10-nél elobb nem lenne érdemes elkezdeni a munkát. 

Forrás: Profession.hu

Facebook Hozzászólások

További cikkek

Robotok vigyáznak az idős nagyszülőkre Japánban

Japánban a technika fejlődése, és a hosszú életű emberek különös új szokást hoztak létre: az …

Négy és fél éves mélypontra gyengült a kínai jüan a dollárral szemben

Csaknem 4 és fél éve legalacsonyabb szintjére esett vissza a kínai jüan árfolyama az amerikai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.