2018 . október 18. csütörtök
Főoldal / Történt / A kizárt bizonyítékok hiányában is fenntartja a vádat az ügyészség a csíkszeredai elöljárók perében

A kizárt bizonyítékok hiányában is fenntartja a vádat az ügyészség a csíkszeredai elöljárók perében

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) annak ellenére fenntartja a vádat Ráduly Róbert volt csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester ellen, hogy a Hargita megyei törvényszék október nyolcadikán kizárta a vád bizonyítékainak a jelentős részét – írta hétfői számában a Krónika napilap.

A DNA a lapnak adott írásos válaszában csak annyit közölt, hogy fenntartja a vádat. Arra a kérdésre sem adott választ, hogy fellebbez-e a telefonlehallgatási jegyzőkönyveket kizáró törvényszéki végzés ellen. A fellebbezésnek nincsen nyoma a peres ügyek nyilvántartására szolgáló portálon. 


A Hargita megyei törvényszék mintegy ötven telefonlehallgatási jegyzőkönyvet semmisített meg, mert úgy vélte, törvénytelenül hallgatták le az elöljárók telefonbeszélgetéseit. A törvényszék honlapján közölt végzés azt is tartalmazta, hogy a vádiratot összeállító ügyésznek jeleznie kell, a bizonyítékok kizárása után is fenntartja-e a vádat. 

Ráduly Róbert és Szőke Domokos ellen június közepén emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség. Ráduly még a vádemelés napján lemondott polgármesteri tisztségéről, Szőkét a prefektus felfüggesztette tisztségéből. A volt polgármestert háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. 

Az ügyészség szerint Ráduly azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására. Az összeférhetetlenséget az okozza, hogy a volt polgármester tanít az egyetemen. A vád szerint a polgármester és az alpolgármester is egy alkalommal magáncélra használta a polgármesteri hivatal gépkocsiját.
Forrás: 2015. október 19., hétfő (MTI)
Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.