2018 . október 18. csütörtök
Főoldal / Életmód / Hagymapakolás influenza ellen

Hagymapakolás influenza ellen

Régen, mikor még nem volt ennyiféle gyógyszer, tabletta, az emberek a természethez fordultak, ha valamilyen betegséggel kellett szembenézniük. Ilyen volt a hagymás pakolás is, amellyel a meghűlés, az influenza ellen védekeztek. A hagyma ugyanis köztudottan erős antibakteriális hatóanyagokkal bír, és serkenti a vérkeringést is, ami a cukorbetegeknek igencsak jó.

Ezt most is ki lehet próbálni, hiszen csak hagymára, tiszta és puha gézre, vagy kötésre alkalmas textíliára és egy pár meleg gyapjú zoknira lesz szükség.
A hagymát vágjuk vékony karikákra, majd ezeket a szeleteket tegyük a lábunkra és rögzítsük a gézzel, tekerjük körbe erősen. Ezután húzzuk rá a gyapjúzoknit, amely melegen tartja a lábakat. Ha a bőrünk érzékeny, a hagymás pakolás előtt kenjük be olajos krémmel a lábunkat, főként este, lefekvés előtt. A hagymában lévő anyagok a bőrön keresztül bejutnak a szervezetbe és a véráram mindenfelé elszállítja ezeket az egészségvédő molekulákat.
Az erősebb hatás érdekében ajánlott bio hagymát használni, amelyben még több a bioaktív anyag.
Reggel vegyük le a kötést, és a lábunkat öblítsük le hideg vízzel. Húzzuk vissza a meleg zoknikat, ezáltal serkentve a vérkeringést.
Ha a megfázás első tüneteit érzékeljük, azon nyomban készítsük el a hagymás lábborogatást, és minden este így feküdjünk le, amíg teljesen helyre nem jövünk.

Forrás: Filantropikum

Facebook Hozzászólások

További cikkek

Érzelmi analfabéták világában élünk?

Okosnak, intelligensnek, felvilágosultnak, mondhatni mindentudónak gondoljuk magunkat, de tény: nincs olyan iskola jelenleg, ami nemcsak …

Először választottak nyíltan leszbikus polgármestert Salt Lake Cityben

Jackie Biskupski volt utahi állami törvényhozó személyében, szoros versenyben, először választottak nyíltan leszbikus politikust Salt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.