2018 . augusztus 14. kedd
Főoldal / Történt / Izrael kemény fellépést határozott el a palesztin támadásokkal szemben

Izrael kemény fellépést határozott el a palesztin támadásokkal szemben

Az izraeli biztonsági kabinet kemény intézkedéseket határozott el az elharapódzó erőszak megfékezése, a polgári lakosság oltalmazása végett, a rendőrök így lezárhatják a kelet-jeruzsálemi arab negyedeket.

A terrorizmusellenes intézkedésekről hozott döntést Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya szerdára virradó éjjel jelentette be. Ezek értelmében a rendőrség szükség esetén arab városrészeket zárhat le vagy kijárási tilalmat rendelhet el.


A terroristáknak minősített személyek házait ezentúl nemcsak lerombolják, de építési engedélyt sem adnak ki többet arra a telekre, a tulajdonukat elkobozzák, izraeli lakhatási engedélyüket pedig visszavonják.
A kabinet ülésén a miniszterek jóváhagyták a rendőrségi jelenlét növelését és a katonaság igénybevételét is egyes feladatokra a biztonság megerősítése érdekében.
A biztonsági kabinet szerdán újabb ülést tart és további intézkedéseket hagy jóvá, egyebek között az erőszakra buzdítók szigorú megbüntetését.

Netanjahu izraeli kormányfő kedden hívta össze rendkívüli tanácskozásra biztonsági kabinetjét, mivel a nap folyamán palesztin támadók további három izraelit megöltek és 14-et megsebesítettek.
Az erőszakcselekmények múlt hónapban történt kiújulása óta hét izraeli vesztette életét lövés, késelés vagy kődobálás következtében. Izraeli lőfegyverek legkevesebb 27 palesztin halálát okozták. Közülük tízet támadóként azonosítottak a hatóságok, a többiek a kőhajigálók és az izraeli katonák közötti összecsapásokban haltak meg.

A konfrontáció következtében több száz palesztin megsérült.
Netanjahu kormányfő kedden felszólította Mahmúd Abbász palesztin elnököt, hogy gondoskodjon “a gyűlölet további szításának megakadályozásáról”, mert ellenkező esetben őt is felelősség fogja terhelni a helyzet súlyosbodásáért.

Forrás: 2015. október 14., szerda (MTI)

Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.