2018 . szeptember 21. péntek
Főoldal / Történt / Kerry aggodalmát fejezte ki Lavrovnak az orosz célpontok megválasztása miatt

Kerry aggodalmát fejezte ki Lavrovnak az orosz célpontok megválasztása miatt

Aggodalmát fejezte ki telefonon csütörtökön John Kerry amerikai külügyminiszter orosz partnerének, Szergej Lavrovnak amiatt, hogy Oroszország Szíriában nem az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen hajt végre katonai csapásokat – számolt be a félórás beszélgetésről John Kirby, az amerikai diplomáciai tárca szóvivője Washingtonba.

“A miniszter megismételte azzal kapcsolatos aggályainkat, hogy azon célpontok között, amelyekre az orosz katonai erők csapást mérnek, olyanok vannak túlsúlyban, amelyek nem kapcsolhatók az Iszlám Államhoz” – mondta Kirby.


A szóvivő kijelentette: nem tudja megerősíteni azokat az amerikai kormányzati forrásokra hivatkozó sajtójelentéseket, amelyek szerint Iránban zuhant le négy abból a 26 szárnyas rakétából, amelyeket szerdán szíriai célpontokra lőtt ki az orosz haditengerészet a Kaszpi-tengerről.
Kirby szerint ugyanakkor a történtek ismételten rávilágítottak arra, hogy szükség van olyan eljárásokra, amelyek elejét vennék az amerikai vezetésű koalíció és az Oroszország által párhuzamosan folytatott katonai műveletek közötti konfliktusoknak.

Forrás: 2015. október 8., csütörtök (MTI)

Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.