2018 . szeptember 23. vasárnap
Főoldal / Tech / Egy apró kis gomb mentheti meg sokak életét

Egy apró kis gomb mentheti meg sokak életét

Csak az Egyesült Államokban a nők majdnem húsz százaléka lesz szexuális erőszak áldozata. Ijesztően magas szám, amin talán csökkent majd az új találmány.


A Roar for Good cég első terméke, az Athena egy kicsi gomb, amit nyakláncként, kabátra vagy övre téve is hordhatunk, baj esetén megnyomva pedig nemcsak hangosan riaszt, de azonnal elküldi helyzetünk GPS koordinátáit a megadott segélykérő számnak. Ahhoz, hogy sokat gyárthassanak belőle, a cég az Indiegogo oldalán gyűjtött pénzt: 40.000 dollárra volt szükségük, ez pedig alig 48 óra alatt össze is gyűlt. A Pallas Athéné után elnevezett Athena így 75 dolláros, azaz kb. 20 ezer forintos áron megvásárolható.

Athena_Necklace
A Roar for Good egyik alapítója, Yasmine Mustafa Dél-Afrikában túrázott, és az ott hallott borzalmas történetek miatt döntött úgy, hogy minden nőnek szüksége van egy segítő gombra, ami megakadályozhatja az erőszakot. A gomb elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen feltűnő, ne vegyék el a repülőtereken, és a támadó sem tudja ellenünk fordítani, mint sokszor a gázspray esetében történik.

Athena

Az alábbi videóban még többet tudhatsz meg az Athenáról:

Forrás: mashable.com

Facebook Hozzászólások

További cikkek

Még csak 11 éves, de heti 1000 fontot keres

A 11 éves Henry Patterson nagyon is ért az üzlethez: termékei több, mint hetven cégnél …

Hőmérsékleti “anomáliákat” állapítottak meg az egyiptomi piramisok egyes kőtömbjei között

Jelentős hőmérséklet-eltéréseket állapítottak meg négy Kairó körüli piramis hőkamerás átvilágítása során, a kutatók reményei szerint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.