2018 . szeptember 23. vasárnap
Főoldal / Business / Európában lát fejlődési potenciált az easyJet

Európában lát fejlődési potenciált az easyJet

Az easyJet nem törekszik hosszútávú járatok indítására, mert üzleti modellje az Európán belüli utazásokra alapul, és ezen a piacon is van még fejlődési potenciál – mondta Carolyn McCall vezérigazgató a légitársaság lutoni bázisán kedden.

Hozzátette: meghíváson alapuló törzsutas-programot indít és frissíti formaruháit az angol easyJet diszkont légitársaság. Az easyJet húsz évvel ezelőtt, 1995-ben szállt fel először, ennek alkalmából jelentette be a vezérigazgató a változásokat. Elmondása szerint az új formaruhát 2016 elején vezetik be, a törzsutas-programban pedig egyebek mellett ingyenesen lehet majd megváltoztatni a foglalási adatokat.

A születésnap alkalmából bemutattak egy Airbus A320-ast is, amelynek speciális festése van: a partner ügynökségek honlapjaira feltöltött easyJetes utazások fotóiból több ezret festettek a gép törzsére. Carolyn McCall az elmúlt húsz évvel kapcsolatban közölte, első járatuk Londonból Glasgow-ba tartott egy bérelt Boeing 737-200-assal, az első nemzetközi járatuk Amsterdamba közlekedett 1996-ban. 2005-ben vették át századik gépüket, 2010-re pedig az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága lett az easyJet.

Hangsúlyozta, hogy az uniós légiközlekedési piac liberalizációja nélkül nem tudtak volna ekkora mértékben fejlődni: 70 százalékkal több útvonal van most, mint akkor, az árak pedig 40 százalékkal csökkentek. Most évente 68 millióan utaznak velük, 242 Airbus A320-as családba tartozó gépet üzemeltetnek és 137 repülőtérre közlekednek.

Az egyiptomi helyzettel kapcsolatban, kérdésre válaszolva, azt mondta, álláspontja szerint a kormányok kötelessége a repülőterek biztonságát garantálni és ők azok, akik megmondhatják, hogy biztonságos-e az adott légikikötő. Jelezte, hogy novemberig felfüggesztették a Sharm el Sejk-i járataikat.

Húsz évvel ezelőtt egy bázissal indultak, ma már 26 van, 2 útvonallal indítottak, jelenleg 788-at üzemeltetnek és 31 országba repülnek.

Forrás: 2015. november 10., kedd (MTI)

 

Facebook Hozzászólások

További cikkek

A kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a Wass Albert utcanév ügyében

A kézdivásárhelyi városi bíróság csütörtöki végzésében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert …

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Százmillió forinttal támogatja a kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.