2018 . augusztus 17. péntek
Főoldal / Business / Rekordprofitot jelentett a Wizz Air az első fél évben

Rekordprofitot jelentett a Wizz Air az első fél évben

Rekordprofitot jelentett a Wizz Air az első fél évben, a magyar kötődésű diszkont légitársaság 182 millió euró adózott eredményt ért el – közölte a Wizz Air vezérigazgatója szerdán.

Váradi József ismertetése szerint a légitársaság 15 százalékkal 836 millió euróra növelte árbevételét az előző év azonos időszakához képest, adózott eredménye szintén 15 százalékot javult 182 millió euróra.

wizz-stewardess
Váradi József kiemelte, hogy az iparági költségek jelentősen csökkentek az előző évhez képest, ez nagyban hozzájárult a jó eredményekhez. Ennek hátterében leginkább az alacsony kerozinárak vannak, de az ettől megtisztított költségek is “kontroll alatt vannak”, egy utaskilométert 3,46 eurocentből állítanak elő, ez több mint 5 százalékos csökkenés a 2014 első félévi szinthez képest.

A jó eredmények ellenére a Wizz Air nem változtat a 2015-2016-os egész évre vonatkozó várakozásain, kapacitásait 18 százalékkal tervezi növelni annak ellenére, hogy jelentős, 16 százalékkal nagyobb kapacitás került a közép-kelet európai piacra. Hozzátette, továbbra is erre a piacra kívánnak fókuszálni.

A Wizz Air jelenleg 63 repülőgépes flottával rendelkezik, 114 repülőtérről 65 ezer járatot üzemeltet évente.

Forrás: 2015. november 4., szerda (MTI)

 

Facebook Hozzászólások

További cikkek

Négy és fél éves mélypontra gyengült a kínai jüan a dollárral szemben

Csaknem 4 és fél éve legalacsonyabb szintjére esett vissza a kínai jüan árfolyama az amerikai …

Kedvezményes átváltási programot ajánlott frankhiteleseinek az OTP Bank Románia

Részleges tartozás-elengedést és alacsonyabb kamatokat ajánlott fel az OTP Bank Románia több mint tízezer frankhitelesének, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.